Jaunimo kūrybos ir sporto centro krepšininkai žinomi visoje šalyje

Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vienas gausiausiai lankomų yra krepšinio skyrius. Čia su beveik pusšimčiu mokinių darbuojasi trys krepšinio treneriai, o įvairaus amžiaus komandos dalyvauja gausybėje įvairių respublikinių turnyrų. Labiausiai trenerius ir centro vadovybę džiugina vyriausieji, šiemet laimėję savo amžiaus grupės respublikiniame turnyre penktąją vietą.

Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro krepšinio skyriuje šiais mokslo metais veikia trys pradinio rengimo grupės, jose dirba trys treneriai, krepšinio paslapčių mokosi 48 mokiniai. Krepšinio skyriaus mokiniai kasmet dalyvauja Lietuvos moksleivių krepšinio lygos organizuojamuose čempionatuose.

Šiais mokslo metais centro krepšininkai dalyvavo šiuose čempionatuose:

Jaunių vaikinų“B“ krepšinio čempionate (gim. 1996 m., trenerė Roma Paškevičiūtė);

Vaikų berniukų“B“ krepšinio čempionato „Manija“ (gim. 2000 m., trenerė Daiva Šlėderienė);

Vaikų berniukų čempionate „Pirmasis iššūkis“ (gim. 2001 m., treneris Darius Šlėderis).

Geriausiai šiuose čempionatuose šiemet pasirodė jaunių vaikinų „B“ komanda, 3 Divizione užėmusi su kitomis komandomis pasidalinusi 5-8 vietą.

Reguliariajame Divizion 3 varžybų etape Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro jauniai krepšininkai tarp 12 diviziono komandų užėmė trečiąją vietą, į priekį praleidę tik Kauno „A.Sabonio KC – Seltekos“ komandą (antra vieta) ir Marijampolės ŽSM komandą.

Kitame, jau atkrentamųjų varžybų etape, šakiečiai dukart įveikė Plungės SM II komandą: rezultatu 82:47 Šakiuose ir 61:71 išvykoje. Tačiau prasibrauti į diviziono pusfinalį šakiečiams sutrukdė Vilniaus „Sostinės KM I“ komanda – tiek namuose, tiek išvykoje Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro komanda pralaimėjo.

Ši jaunimo komanda savo įgūdžius dar gludina ir rajono krepšinio B lygos pirmenybėse. Kitąmet, planuojama, ši komanda turėtų dalyvauti ir Regionų krepšinio lygos pirmenybėse. Šioje lygoje septynis sezonus rungtyniavo Šakių krepšinio klubas „Zanavykas“, dukart iškovojęs bronzą, kartą – sidabrą.

„manorajonas.lt“ inf.