Lietuvos kartingo federacijos čempionato V etapas ir kartingo varžybos „Šakių Taurė 2017“

Pirmąjį rudens sekmadienį Smalininkų kartodrome gaudė mažųjų „formulių“ varikliai. Čia vyko Lietuvos kartingo federacijos čempionato V etapas ir kartingo varžybos „Šakių Taurė 2017“. Dėl Lietuvos čempionų titulo paskutiniajame etape varžėsi 37 dalyviai penkiose dalyvių klasėse. Smalininkų kartodromo rato ilgis – net 1 km. Ši trasa yra itin greita, greičiausios tarptautinės KZ2 Masters klasės kartingai čia gali išvystyti gerokai didesnį nei 150 km/val. greitį.

Tęsiant tradicijas buvo įsteigtos anapilin iškeliavusių šakiečių, šios sporto srities entuziastų Aido Januškevičiaus ir Romualdo Barkausko atminimo taurės, dėl kurių varžėsi Micro ir KZ2 Masters klasių dalyviai. Micro klasėje nepralenkiamas buvo Dovydas Gudelevičius, priklausantis kartingų sporto klubui JC Junited iš Kauno, kuriam atiteko Aido Januškevičiaus atminimo taurė. Galingiausių ir greičiausių kartingų KZ2 Masters klasėje nugalėjo kartingų sporto veteranas, alytiškis Vytautas Surdokas iš klubo Pilėnai, kuris savo prizų kolekciją papildė Romualdo Barkausko atminimo taure.

Dėl „Šakių Taurės 2017“ susikovė 19 ambicingiausių kartingo mėgėjų. Per tris važiavimus netrūko emocijų. Kai kam teko išbandyti ir nuo lietaus pažliugusias pievas, o finišuoti ir su nuleista padanga. Tarp dalyvių dominavo šakiečiai, tačiau ant aukščiausio pakilos laiptelio lipo Darius Maciulevičius iš Kauno, antrąją vietą iškovojo šakietis Haroldas Šiuika, o trečiąja vieta turėjo pasitenkinti gelgaudiškietis Modestas Valtys.

Varžybų organizatoriai Šakių rajono sporto klubų sąjunga, VšĮ Motorsport LT ir Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras džiaugiasi dalyvių gausa ir neatmeta galimybės sekančiais metais Šakių taurės varžybas sugražinti į Šakių miesto centrą- aplink skverą.